مدیریت هزینه های زندگی در دوران استاژ و رزیدنتی با مدیریت بودجه
سوالی مهم و اساسی که یکی از دغدغه های روزانه، قبل از مهاجرت تحصیلی فارغ از این موضوع که این مهاجرت مقطعی یا دائمی باشد در ذهن هر فرد شکل می گیرد و همیشه به دنبال پاسخی منطقی می باشد، میزان هزینه و نحوه مدیریت درآمد در طی این دوران می باشد.
از آنجایی که مجموعه مشاورین SDL تا این لحظه از ارایه مشاوره های تخصصی مهاجرتی خودداری کرده اند و فقط به صرف مشاوره های تحصیلی اکتفا کرده اند، دلیلی بر عدم تسلط آنها به این موضوع و یا عدم واکنش منطقی آنها نسبت به مطالب غیر واقعی ارایه شده در فضای مجازی نیست . بر خود لازم دانستیم تا نسبت به اهمیت این موضوع مطلبی تهیه و به صورت عمومی منتشر تا در اختیار متقاضیان محترم قرار بگیرد.
قبل از اینکه به موضوع هزینه و درآمد در ترکیه بپردازیم ، ذکر این نکته مهم است که علاوه بر پیروی از این قواعد لازم است تا دستورالعمل های خاصی نیز برای خود در نطر بگیرید به نحوی که در در فرمول نهایی در نظر گرفته شده مجموع کل درآمد ، نحوه تولید بودجه، نحوه مدیریت بودجه، نحوه محاسبه هزینه های کلی زندگی و سایر هزینه های مازاد را دقیقا شناخته و در فرمول نهاییِ میزان هزینه قرار دهید. بی شک هزینه های زندگی بخشی اجتناب ناپذیر در طول اقامت پزشکان به جهت گذر از استاژ و همچنین در دوران رزیدنتی می باشد و دانستن اینکه چه مقدار هزینه اساسی در این ردیف قرار میگیرد یکی از نکات مهم بوده و برای آنها باید پیش بینی لازم داشته باشید.
شما همچنین می خواهید برای رویدادهای غیرمنتظره پیوسته آماده باشید. به عنوان مثال، ممکن است درآمد شما کمتر از آنچه انتظار دارید باشد، در حالی که برخی از هزینه های زندگی شما ممکن است بیشتراز آنچه پیش بینی می کردید باشد. بدون بودجه کافی، در شهر بزرگی مانند استانبول و تا حدی در آنکارا ممکن است با مشکلات مالی یا حتی بدهی مواجه شوید. به همین دلیل این راهنمائی کلی را برای هزینه های زندگی زندگی شما در دو بخش هزینه های قابل پیش بینی و هزینه های غیر قابل پیش بینی تهیه کرده ایم. سعی برآن است تا همه هزینه زندگی و بیشتر نیاز های واقعی و مهم را تحت پوشش قرار دهیم. همچنین در مقاله دوم که به زودی به اشتراک خواهیم گذاشت، نکات تخصصی در مورد چگونگی کاهش هزینه های زندگی را برایتان به صورت خلاصه لیست کنیم.
بودجه بندی در هزینه زندگی چیست؟
بودجه بندی در هزینه های زندگی، دستور العملهایی است که بر اساس هزینه های زندگی و درآمد شما تنظیم می شود. مخارج زندگی شما آن چیزی است که برای زندگی روزمره و زندگی اولیه شما ضروری است، مانند اجاره خانه و خرید مواد غذایی. داشتن یک برنامه جامع بودجه در هزینه های زندگی، تضمین می کند که می توانید هزینه های اصلی خود را بر اساس میزان درآمد و هزینه های زندگی خود، بپردازید. بودجه بندی کمک می کند تا نسبت درآمد و هزینه های جاری خود را مشخص و در نهایت به تعادل منطقی در هزینه و درآمد برسید.
تنظیم این برنامه برای هر فرد بسته به محل زندگی و میزان درآمدی که دارد متفاوت خواهد بود. به یاد داشته باشید که هزینه زندگی در شهر های مختلف ترکیه متفاوت می باشد بخصوص در بخش مسکن. در شرایط فعلی که ترکیه درگیر تورم افسار گسیخته می باشد، مهم است تا قبل از ایجاد هرگونه تغییر بزرگ در شرایط زندگی، مانند جابجایی و نقل مکان به ترکیه از جهت آمادگی در آزمون های پیش رو یا دوره استاژ، تصویری کامل از هزینه زندگی در تک تک شهر های ترکیه داشته باشید تا بفهمید که آیا این جابجایی برای شما یک انتخاب واقع بینانه است یا خیر. این موضوع از این جهت دارای اهمیت می باشد که تبلیغات در بخش فروش و کرایه مسکن با هزینه های پایین و غیر واقعی عموما توسط دلالان انجام می شود و از این حیث متقاضیان معمولا دچار خسارات زیادی می شوند نکته بدتر فعالیت بسیار مخرب و غیر واقعی دلالان تحصیلی ای می باشد که برای چند صباحی اقامت بیشتر در ترکیه ، بر روی سرمایه های شما حساب ویژه باز کرده و پیوسته از شرایط فعلی باغ سبزی را توصیف می کنند که با واقعیات امروز ترکیه فاصله زیادی دارد.
چه چیزی به عنوان هزینه زندگی در نظر گرفته می شود؟
موارد زیر جزو مخارج اصلی و هزینه های مهم زندگی و اقامت شما در ترکیه به حساب می آید:
- مسکن
- غذا
- پوشاک
- هزینه های بخش سلامت
- حمل و نقل
مسلط بودن به میزان هزینه هر کدام از آیتم های بالا به شما کمک می کند تا شناخت کاملی از نحوه و میزان بودجه در نظر گرفته شده داشته باشید .در اینجا لیست کامل هزینه های زندگی وجود دارد که می توانید هنگام تصمیم گیری در مورد میزان بودجه برای هزینه های زندگی از آن استفاده کنید:
مسکن : اگر اجاره نشین هستید هزینه های منظمی وجود دارد، از جمله برخی که ممکن است از آنها بی اطلاع باشید.
- پرداخت دو مبلغ اجاره به عنوان ودیعه ( دپوزیت، یکبار، معمولا نصف آن برگشت نمیشود)
- ودیعه خدمات شهری (آب، برق، گاز، جمعا" 900 لیر و یکبار پرداخت، قابل برگشت)
- عایدات (از 100 لیر تا 900 لیر ماهیانه، بستگی به شهر و محل سکونت دارد)
- کرایه خانه ( شروع قیمت از 3000 لیر ماهیانه در استانبول)
- اینترنت خانگی ( شروع از 120 لیر ماهیانه )
غذا و مواد غذایی: علاوه بر وعده های غذایی روزانه، به سایر ملزومات زندگی نیز توجه کنید.
- میان وعده و نوشیدنی ها ( انواع )
- وسایل بهداشت شخصی (مانند شامپو، دستمال توالت)
- وسایل نظافتی و بهداشتی منزل
لباس: از لباس کار گرفته تا لباس خواب، برای خود و خانواده.
- لباس یا پوشش روزانه شما
- لباس رسمی شما
- لباس زیر
- کفش
هزینه های بخش سلامت : با توجه به نبود بیمه مناسب خدمات درمانی و سلامتی برای استاژر ها به مانند آنچه که در ایران از آن بهره مند هستید و همچنین هزینه های بخش سلامت که بسیار بالا می باشد، تا زمانی که به صورت رسمی در جایی مشغول بکار نشده باشید ، میتواند بخش بزرگی از هزینه های شما را شامل شود.این آیتم ها در بخش سلامت در زیر به صورت کلی لیست شده است
- پزشک خانواده ( رایگان ، فعلا" )
- مراجعه به هر نوع پزشک اعم از عمومی یا متخصص (شامل هزینه)
- استفاده از هر نوع خدمات درمانی در بیمارستانهای دولتی یا خصوصی (شامل هزینه بالا)
- داروهای نسخه دار (شامل هزینه)
- داروهای بدون نسخه (شامل هزینه بالا)
هزینه های بخش حمل و نقل : بسته به اینکه جابجایی شما با استفاده ازخدمات سرویس عمومی باشد یا بوسیله خودروی شخصی، هزینه های حمل و نقل را در نظر بگیرید.
- هزینه های استهلاک خود رو (به جز خودروی صفر کیلومتر، از 500 لیر در ماه)
- بیمه خودرو شامل بدنه و ثالث ، معاینه فنی ( از 4500 لیر سالیانه)
- هزینه سوخت ( بنزین و گازوئیل در محدوده هر لیتر 20 لیر )
- بلیط حمل و نقل عمومی
- هزینه های تاکسی (حداقل مسیر 20 لیر)
- هزینه پارکینگ ( تردد به محل کار با خودروی شخصی )
توضیحات: شاید برخی از هزینه ها در بودجه بندی شما نباشد، اما حتما به آنها توجه کنید. بخصوص هزینه های خودروی شخصی
- قبض تلفن همراه ( ثابت یا اعتباری)
- اینترنت تلفن همراه
- اگر فرزند کوچک دارید، این بخش هزینه بر می باشد.
- هزینه های مربوط به حیوان خانگی ( در صورت وجود ) بالا می باشد.
آنچه به عنوان مخارج زندگی در نظر گرفته نمی شود
دقت داشته باشید که به جز هزینه های اعلام شده ، شما میتوانید هزینه های دیگری نیز داشته باشید که میتوانیم آنها را با عنوان هزینه های اختیاری نام گذاری کنیم مانند هزینه های مربوط به عضویت در یک باشگاه ورزشی و یا یک کلوپ خاص که به صورت ماهیانه باید حق شارژ پرداخت کنید.
کلام آخر:
بر اساس حقوق و هزینه زندگی در شهرتان، مبلغ دقیقی که برای هزینه های زندگی خرج می کنید متفاوت خواهد بود. برای مثال میزان هزینه در نظر گرفته شده برای اجاره منزل به موقعیت مکانی و استاندارد زندگی شما بستگی دارد. شاخص اجاره بها در استانبول بسیار بالا می باشد و به طور متوسط این آیتم نسبت به نزدیک ترین رقیب خود یعنی آنکارا تا 40 درصد بیشتر می باشد اما نکته مهم در این مورد میزان درامد بسیار بالاتر به نسبت آنکارا در این شهر است. اگر در یک مجتمع مسکونی کوچک یا نرمال آپارتمان زندگی می کنید ، هزینه های مربوط به کرایه و عایدات نیز به نسبت، خیلی کمتر از زندگی در یک مجتمع فول در یک منطقه نسبتا خوب می باشد.صرف نظر از ترجیحات یا جایی که زندگی می کنید، می توانید یک تخمین تقریبی برای هزینه های زندگی خود داشته باشید. شما باید بر مقوله های اصلی مانند مسکن، غذا، پوشاک، حمل و نقل و مراقبت های بهداشتی تمرکز کنید. به هر جزء نگاه کنید و به طور تقریبی برای خود بنویسید که در هر زمینه چقدر هزینه می کنید.
عادات مالی بهتری را برای خود بسازید و سعی کنید با حداقل پس انداز، مسیری رو به رشد داشته باشید.