مهاجرت مهاجرت تحصیلی آزمون ها مسیر موفقیت آماده سازی جهت آزمون مهاجرت پزشکی مهاجرت پزشکی جهت ارتقای پایه تحصیلی مهاجرت موقت مهاجرت دائم مهاجرت همراه با خانواده مهاجرت به صورت مجردی مهاجرت به اروپا کانادا آمریکا و مهاجرت به ترکیه
در ابتدای این نوشته و قبل از طرح موضوع اصلی، متذکر می شویم که موضوع مهاجرت چه به صورت کلی و یا به صورت جز به جز در میان صفحات متعدد اینترنتی و به دنبال آن در صفحات متعدد اینستاگرام، به وفور قابل دسترس بوده و فارغ ازصحت یا عدم صحت مطالب مطرح شده، حجم عظیمی از مطالب ارایه شده را در بر می گیرد. هدف این مقاله نقد مهاجرت از دیدگاه مثبت و یا منفی که در این مسیر برای هر متقاضی به وجود می آید نیست. قطعاً از هر زاویه و با هر انگیزهای بخواهیم مهاجرت را نقد کنیم، مسائل زیادی به وجود می آید که برای تک تک این موارد میتوانیم چه از دیدگاه منتقد و یا از دیدگاه فردِ مهاجر توضیحات مفصلی ارائه دهیم. لازم میدانیم توضیح دهیم که هدف این مقاله خوب یا بد بودن مسیر مهاجرت نیست و اساسا" تمایلی بر نقد ماهیت مهاجرت از هر دیدگاه و با هر اندیشه ای وجود ندارد.
با این مقدمه کوتاه ذکر این مورد ضروری می باشد که در این مقاله صرفا" مسیر مهاجرت پزشکی متقاضیان به مقصد ترکیه را با نگاهی خاص و از جنبه موفقیت تحصیلی و شرایط پیش رو بررسی می کنیم. حال که صحبت از کشور ترکیه به میان می آید، پزشکان محترم در مقطع عمومی و یا مقاطع بالاتر بخصوص متخصصین محترم تا حدودی بر شرایط و مقررات حاکم بر این کشور واقف هستند و با همین پیش فرض ها که عموما هم اطلاعات صحیحی می تواند باشد با هدف بدست آوردن موقعیت شغلی و یا ارتقای پایه تحصیلی ، تصمیم به مهاجرت به این کشور را گرفته اند. بحث ارتقای پایه تحصیلی و یا کسب موقعیت کاری برای یک پزشک پیوسته با واژه ی دنکلیک یا معادل سازی مدارک تحصیلی همراه می باشد.
اصولاً چرا یک پزشک تصمیم به مهاجرت می گیرد آیا مهمترین و اصلی ترین شاخصههای تاثیر گذار در این تصمیم گیری صرفاً مسائل مادی بوده یا اینکه مواردی مانند ناهنجاریهای اجتماعی، عدم اطمینان به شرایط پیش رو یا هموار نبودن مسیر ارتقای علمی نیز در این تصمیم گیری بی تاثیر نبوده است و اصولا تاثیر هر کدام از این پارامترها به چه میزان می باشد ؟
اگر نگاهی اجمالی به مقوله مهاجرت پزشکان به خارج از کشور داشته باشیم و در کنار آن موضوع مهاجرت به ترکیه را کمی دقیق تر بررسی کنیم میتوانیم به دو دسته کلی برسیم. گروه اول که تعدادشان کم است معمولاً در سالهای گذشته (بیش از چهار سال) مهاجرت خود را عملی کرده و معمولا" برمبنای ارتقای پایه علمی و گذراندن دوره تخصص پزشکی یا فوق تخصص مهاجرت را انجام داده اند. همچنین اکثریت این گروه تمایل دارند تا در ادامه مسیر چنانچه شرایط مهاجرت ثانویه برایشان فراهم بشود، مهاجرت به اروپا یا کانادا و آمریکا را به عنوان یکی از گزینههای مهم در نظر بگیرند.
گروه دوم که تعدادشان به نسبت خیلی زیاد می باشد و اکثرا" طی چهار سال گذشته مهاجرت کرده اند معمولاً پزشکان عمومی فارغ التحصیل از یکی از دانشگاههای داخل ایران هستند و در کنار تمایل به شرکت در آزمون رزیدنتی و شروع دوره تخصص پزشکی، موضوع کار و دریافت مجوز قانونی جهت طبابت در ترکیه را به صورت جدی در نظر دارند (نکته مهم این است برای این دسته مسائل مادی بسیار مهم می باشد.)
علت شناسی و موشکافی در انگیزه مهاجرت این دو دسته از پزشکان به کشور ترکیه در صلاحیت ما نیست و اساساً نویسنده مقاله تمایلی به بررسی جزئیات این روند را ندارد. با گذشتن از انگیزه های تاثیر گذار در این روند موضوع بسیار مهم تر این است که آیا پزشکی که با انگیزه ارتقا یا به دست آوردن شغل، مهاجرت کرده است تا چه میزان برای رسیدن به هدف خود موفق بوده است؟ و یا اینکه اگر همچنان برای رسیدن به هدف خود در حال تلاش می باشد چه مسیری و با چه شرایطی را پشت سر می گذارد ؟ چه میزان وقت و هزینه صرف کرده است و آیا این میزان از انرژی ارزش این مسیر را داشته است؟
مجموعه شرکت در یک تصمیم کلی بنا را بر آن گذاشته تا مسیر موفقیت یا عدم موفقیت یک پزشک متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه را بر مبنای یکی از عوامل موثر که همان شرایط آزمون های در نظر گرفته شده برای معادل سازی مدارک می باشد را بررسی و تحلیل کرده و قطعا" این نتایج بدست آمده را در اختیار سایر متقاضیان قرار می دهد. سعی ما برآن است تا علاوه بر متقاضیان رسمی شرکت، متقاضیان آزاد و یا متقاضیان سایر مجموعه ها را در این بررسی پوشش دهیم. قطعا اشتراک تجربیات این افراد دورنمای کاملی برای سایر متقاضیان بوجودخواهد آورد تا با دیدی باز و مجموعه ای از واقعیات غیر تحریف شده در این مسیر قدم گذاشته و از صرف هزینه های گزاف که معمولا توسط افراد و گرو های فرصت طلب ارایه میشود جلوگیری شود.
سوالات مهمی که باید به جواب برسیم
هدف شما از انتخاب کشور ترکیه برای مهاجرت چیست ؟
مسایل مادی در تصمیم شما چه مقدار تاثیر داشته است؟
میزان تسلط شما به زبان ترکی چه تاثیری در روند پیشرفت شما داشته ؟
زمان مرور منابع مورد نظر برای شما چند ساعت در روز و هفته بوده است ؟
چه منابعی را مطالعه کرده و با کدام منابع راحت تر ارتباط برقرار کرده اید ؟
تاثیرتوصیه دوستان یا مشاورانتان در روند آماده سازیتان چه میزان بوده است ؟
سوالات نمونه یا سوالات دوره ای یا سوالات تحلیلی یا سوالات رسمی مطرح شده در ادوار گذشته را چه مقدار تاثیر گذار می بینید ؟
رفرنس های کدام شرکت ترک بیشترین تاثیر در روند آمادگی شما داشته است؟
منابع کدام یک از انتشارات ترک به سطح علمی شما نزدیک تر می باشد
و اما سخن آخر:
ویرایش نهایی این مقاله با جمع بندی پاسخهای دیگر متقاضیان به صورت عمومی منتشر خواهد شد.